BARNSÅNGER - Lyssna!

Här har jag lagt in några enkla inspelningar av mina barn- och dopsånger!

2001-10-29 SENASTE NYTT: Lyssna på två nyskrivna julsånger!Vem är hon som kommer?(Luciasång) och Jul, det bästa jag vet. Här framförda av min dotter 6 år gammal!Vem är hon som kommer?
Nyskriven Luciasång
Text & Musik Karolina


Jul, det bästa jag vet
Nyskriven julsång
Text & Musik Karolina1. "Välkommen hit" är en sång som passar fint till ett barndop eller som en lite lugnare inledning på en sångstund för barn.2. "På livets stormande hav" är en barnvisa som handlar om att åka båt på vågorna, men den handlar också om att finna en vän.

3. När jag skrev sången "Mitt barn" tänkte jag mig den som en dopsång. Men den passar att sjunga för sitt barn vilken dag som helst på året.4. En rolig start på sångstunden blir det med "Vi säger hej!". Här får alla vara med och klappa och vinka.5. Texten till "Om en liten nalle" är skriven av min dotter, 6 år gammal. Den handlar om hur bra det är att ha en nalle, men också hur bra det är att ha en kompis.
6. "Luftballongen" är en rolig låt som barnen kan göra massor av rörelser till. Börja stående på huk och res er sakta upp, med armarna sträckta ovanför era huvuden som en luftballong som lämnar marken. Hitta på egna rörelser också!
7. "Lindansen" är en sång som jag egentligen skrev redan för några år sedan, men nu har jag omarbetat den lite. Det är roligt för barnen att låtsas att de är lindansare som ska balansera över en lina. Kanske har de ett paraply i handen eller så håller de armarna rakt ut. Man kan till exempel använda ett snöre på golvet, färgad tejp eller bara en linje i själva golvet. Sen är det bara att börja balansera.8. "Lillebror" är en söt liten sång som skulle passa fint på ett dop. Här kanske storasyster eller storebror kan sjunga solo.9. "Någonstans bortom molnen" är en nyskriven sång som jag tror att både vuxna och barn kan ta till sig. Den handlar om saknaden efter någon som inte längre finns kvar i våra liv.10. "Vänner som vinkar" handlar om att vi ska tänka på varandra tills vi ses nästa gång. När sångstunden lider mot sitt slut, vad passar väl då bättre än en hej-då-sång som denna. 1 kommentar:

 1. Hej Karolina!
  Vilka fina sånger, nu kan jag äntligen lyssna från ny dator på jobb.
  Jag tyckte bäst om Mitt barn och det var härligt att få se o höra Malva sjunga om nallen
  Jag blev verkligen berörd.
  Kram Carina

  SvaraRadera