onsdag 20 oktober 2010

Halloween närmar sig! - Tyllkjol i Svart & Lila

Magi


Halloweeeeeeen! Är det något ni firar? Jag tycker Halloween kan vara lite kul faktiskt. Det blir liksom vad man gör det till. Förra året köpte vi en häxklänning och en häxhatt. Målade oss i ansiktet och åt en massa godis. Vi dukade med ljus i orange och svart och strödde röda linser (som faktiskt är mer orange än röda) på bordet. Mycket enkelt och effektfullt (istället för att köpa dyr dekorationssand). Man tager vad man haver. 

Vi gjorde förresten spöken av mandelmassa också. Det är bara att köpa mandelmassa och små silverfärgade sockerkulor. Båda går att finna vid bakgrejerna i de flesta livsmedelsbutiker. Lite blockcholklad kan också vara bra att ha. Sen formar man små spöken ungefär som en tumme i formen och storleken, och trycker dit två sockerkulor som ögon. Till sist doppar man "foten" på spöket i smält blockchoklad - Färdigt!! Enkelt och jättegott, om man som jag gillar mandelmassa.
Pumpor utanför min dörr


I år har vi dekorerat med några fina pumpor utanför dörren. Vad det blir sen på själva Halloween får vi se.

Jag har i alla fall gjort en svart och lila tyllkjol som ni ser här. Den passar naturligtvis vid alla möjliga tillfällen, men med de rätta tillbehören i form av svart/lila krona och vingar blir den till en riktigt fin och annorlunda Halloweenkostym!
Trick or treat?


Klicka på Collaget för större bild


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar