måndag 23 maj 2011

Körfest

I fredags hade vi fest med min kör. Vi är en kör med bara tjejer och den här gången hade vi bestämt att allas respektive skulle bli medbjudna. Det blev väldigt lyckat!

I år tillhör jag festkommittén i kören så jag var med och ordnade lite lekar och annat. Vi hade även beställt en svensk buffé från en lokal cateringfirma - mmm gott! Festen hade vi hemma hos en av de andra  i festkommittén. Hon hade dukat så fint - långbord med grön duk och stora buketter med liljekonvaljer som hon plockat i skogen. Vid varje tallrik låg det en grön servett med en minibukett av liljekonvaljer. Buketten hade knutits fast med snöre och dekorerats med en vit pärla på blomsternål - så fint! Värdparet hade ett fantastiskt uterum där vi satt och åt, och när kvällen kom och det mörknade blev det som en stjärnhimmel ovanför oss av alla små lamporna i taket - väldigt mysigt!


Liljekonvaljer
Jag hade gjort desserten, en hallonpannacottapaj som jag hittade receptet till på Tasteline på Internet . Den blev riktigt god, och väldigt vacker. Helt rosa var den, och vi dekorerade den med färska jordgubbar, hallon och mynta. Sen hade jag gjort några flaggor av tårtpapper som vi stack ner som dekoration.

Hallonpannacottapaj
Lekar hade vi förstås också ordnat. Det var golf och pilkastning som värparet hade ställt i ordning, och sen en lek som jag hade tagit med, där man skulle vara två lag som svarade på ja- och nej-frågor. Den gick ut på att man skulle svara fel. Det var frågor som: "Säljer de möbler på IKEA?", "Kan man äta köttbullar?" osv. Vi ökade tempot efter hand och de som svarade fel (rätt) åkte ut. Till slut hade ena laget vunnit. Sen hade jag med några snören också som deltagarna skulle knyta. Det skulle ske genom att ta upp en ände av snöret i varje hand och sen knyta en knut utan att släppa taget om snöret. Lite klurigt, men med några ledtrådar lyckades de tillslut. (Ledtråden var: "Armar i kors").

En höjdpunkt på kvällen tyckte jag var när vi fotograferade varje par iklädda glasögon och lösmustasch på pinne som jag gjort i papper. Idén hade jag tagit från Etsy. Det är en jättestor fluga med mustacher i USA just nu. Och jag måste säga att det var en väldigt bra isbrytare. Alla verkade gilla idén och var direkt med på noterna, och poserade glatt.

Mustasch och glasögon på pinne

Flera av de andra körmedlemmarna hade tagit med allsånger också, så större delen av kvällen gick så klar i musikens tecken.

Nu är kören slut för terminen, men till hösten väntar nya utmaningar. Vi ska bland annat börja med ett upptaktsläger på ett hotell här inärheten. De ser jag fram emot.

Tack till morbror Gustav som åkte hela vägen hit och ställde upp som barnvakt i fredags! Med tre små barn är det inte så ofta vi kommer iväg på fester och liknade nu förtiden. Men minnet av den här festen kan vi leva på länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar