fredag 9 september 2011

Dagbädd

I förra veckan insåg vi att det var dags att skaffa en ny soffa till vardagsrummet. Den gamla vi  köpte för åtta år sedan höll på att falla sönder på flera ställen. 

Vi tittade runt på IKEA och några andra ställen och ganska snart insåg vi att soffor kostar en hel del pengar. Visst går det att hitta en enklare soffa för mellan två och tre tusen kronor, men de flesta snygga soffor kostar betydligt mer än så. Vi diskuterade om det var värt att lägga pengar på en soffa just nu när barnen är så små och kladdar och spiller, ritar och bygger kojor i stort sätt dagligen.

Vi kom fram till att det nog inte skulle vara värt pengarna. Istället slog vi våra kloka huvuden ihop och kom på en annan riktigt kreativ lösning.

Dagbädd - en perfekt soffa för en småbarnsfamilj  
På IKEA säljer de så kallade dagbäddar, sängar som med hjälp av lite kuddar kan förvandlas och användas till soffor under dagtid. Vi hittade en vit sådan för strax under sju hundra kronor(!) Madrass hade vi redan och massor av stora kuddar. Vi bestämde oss för att köpa fyra nya kuddöverdrag i ett tidlöst randigt mönster och sen komplettera med några helvita örngott. Slutligen köpte vi två lite finare kuddar i ett sammetsliknade material och med ett vackert naturmönster i svart och vitt. 
 

Väl hemma byggde vi ihop dagbädden. Vi satte ett vitt lakan över madrassen och ovan på det ett cremevitt överkats som vi hade sedan tidigare. Kuddarna visade sig passa väldigt bra, och slutresultatet blev en mycket praktisk och snygg soffa - perfekt för hela familjen. Lakan, överkast och kuddöverdrag kan lätt bytas ut eller tvättas i vanlig maskin, och bäst av allt - vår lilla treåring som inte vill sova i sin egen säng på ovanvåningen, har nu en riktig säng i vardagsummet, vägg i vägg med vårt sovrum! På kvällen somnar han tryggt bredvid oss och när vi går och lägger oss tar vi bort de finaste kuddarna och lägger försiktigt på ett värmande täcke för natten. 
Även storasyster trivs i nya soffan

1 kommentar: