söndag 17 oktober 2010

Cupcake Flowers


De här blommorna har jag gjort av muffinsformar och tyg! En kul idé som blev riktigt lyckad. Fina att ha som dekorationer vid födelsedagar, dop och liknande.


Så här gör du egna Cupcake Flowers:

Material
8 muffinsformar per blomma
7 runda tygbitar per blomma
häftapparat

Ta ett antal muffinsformar, småkaksformar, knäckformar eller liknande i papper, ca 8 stycken blir lagom. Platta ut dem lite grann mot bordet. 

Klipp ut 7 st runda tygbitar i liknande storlek. Ta tex ett glas, eller en burk och rita runt. Om du vill kan du vika tyget flera gånger så du slipper klippa ut varje cirkel för sig. 

Lägg en av de tillplattade muffinsformarna framför dig, sedan lägger du en av de runda tygbitarna ovan på, sedan en muffinsform och vidare en tygbit igen. Fortsätt på samma sätt att varva muffinsformarna och de runda tygbitarna tills alla är slut. 

Häfta ihop alla bitarna i mitten från båda hållen med en vanlig häftapparat.

Nu kan du forma dina kakor. Du börjar uppifrån och trycker eller pressar ihop den översta muffinsformen. Tyget vill inte forma sig som pappret så gå bara vidare till nästa muffinsform och tryck ihop det från alla håll, och jobba dig på det sättet vidare hela vägen ut. Pappersformarna kommer att "lyfta upp" tygbitarna så även de håller sig på plats. Tryck inte så mycket på den sista formen så ligger den bättre mot underlaget.

Din blomma är nu färdig!Gillade du detta pyssel? Mejla gärna bilder till mig på lillytyll@gmail.com och visa hur dina Cupcake Flowers blev!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar