söndag 6 mars 2011

Att pyssla tillsammans

Jag och Fia har pysslat tillsammans. Vi har gjort en serie med tre tavlor som nu hänger på rad ovanför soffan i vardagsrummet. Det är verkligen roligt att skapa något tillsammans.
Vi började med en utflykt med fika och besök på Panduro. Där köpte vi ett block med superfina designark, Tilda Designblock Flowergarden. Vi tog en sväng in på IKEA också, där vi köpte tre vita ramar. Sen blev det många kreativa timmar tillsammans vid köksbordet.

Vi klippte och skar i de fina designarken och klistrade sen i hop dem igen till olika lapptäcksliknande mönster. Detta fick utgöra bakgrunden på tavlorna. Sen fyllde vi i och ritade lite med en svart penna, klistrade fast några smala satinband, och använde en brun stämpeldyna på vissa kanter för att få lite extra effekt på några av detaljerna. De söta gubbarna är Fias egen design.

Träd gjort i quillingteknik
Lite vanligt vitt papper, en bit tårtpapper och gammalt notpapper gick också åt. För att få fram en lite mer tredimensionell effekt använde vi lite tjockare dubbelhäftande klisterpads för att "lyfta upp" vissa av motiven. Vi använde oss också av "quilling", en jätterolig teknik som går ut på att man snurrar pappersremsor runt en pinne eller liknande och sen använder dessa "papperssnurror" för att skapa fantasifulla mönster i bilden.

Det gick inte åt så mycket papper så nu har vi en massa fina ark kvar att göra kort och annat roligt av. 

2 kommentarer:

  1. åh vad fint ni gjort tillsammans!
    och vad duktig du är, kram från Island!

    SvaraRadera
  2. Tack, vad kul att du tittade in!

    SvaraRadera