tisdag 25 oktober 2011

Att skapa i tyg

Jag funderar på att göra en rumsavdelare till vårt sovrum. Det skulle vara perfekt med tanke på att rummet för tillfället fungerar både som sovrum och lekrum åt våra pojkar, på ett och tre år.

Underbara tyger

På Åhléns hittade jag de här fina tygerna som kostar mellan 49-79 kr/meter. Nu ska jag bara välja vilket av tygerna jag vill ha och sen tänkte jag försöka mig på att sy och motera fast tyget på en klädställning som jag har i sovrummet. 

Jag känner mig sugen på att sy igen. Igår gjorde jag ju en krona och en mantel till min son som ska på en prins- och prinsessfest på fredag och idag har jag faktiskt också fått använda min kreativitet.

Vi var kallade till ett föräldramöte på musikförskolan, och det hela visade sig vara en mycket trevlig tillställning som startade med fika och filmvisning och avslutades med att alla föräldrar fick sy och  tillverka dräkter till barnens stundande musikal. De jobbar med temat Noaks ark och alla barnen ska vara olika djur. De hade lottat vem som skulle vara vilket djur och min pojke kommer att vara apa tillsammans med en tjej i hans grupp. Jag gjorde inte en hel dräkt, för det hade vi inte tid med, utan jag vek en bit brunt tyg på mitten och klippte sedan hål för huvudet. På magen sydde jag fast en rund tygbit i en ljusare färg. Sedan gjorde jag en svans av tyg och ståltråd som jag böjde till en lite snirklig form. Öronen försökte jag först sy fast på en mössa, men de ville inte stå upp så då tog jag ett diadem istället och klädde med brunt tyg. 

Det roliga var att alla föräldrar deltog, både män och kvinnor och det spelade ingen roll om man hade erfarenhet av att sy eller inte. Om man ville kunde man använda klister, tejp, häftapparat eller vad man ville för att skapa dräkterna. 

Jag måste säga att det var ett mycket roligt och annorlunda föräldramöte! Nu ser vi fram emot att se vår lilla kille uppträda tillsammans med de andra barnen i föreställningen!

2 kommentarer:

  1. Oj vilka härliga tyger, helt underbara. Jag vill ha alla. Måste kolla på åhlens. Vilket ska du välja? Jag gillade de prickiga men det kanske inte blir så bra på ett stort tyg. Det randiga kanske blir fint. hihih
    Gulliga apöron med. Ta en bild så man får se.
    Kram hälsa alla

    SvaraRadera
  2. Ja, jag är nog också mest inne på det randiga tyget med olika mönster. Det var det jag fick syn på först, sen såg jag de andra och kunde inte bestämma mig.

    SvaraRadera