söndag 17 april 2011

Mumsiga muffins

Tänk att helt vanliga muffins kan vara så gott! Vi var på IKEA idag och där köpte jag bland annat de här fina muffinsformarna. Tror de kostar 12 kr för 65 st. Sen bakade jag en dubbel sats av helt vanliga muffins. Hade inte ens kakao hemma så de fick bli helt naturella. Hittade dock en halv citron i kylskåpet så jag rev ner skalet från den i smeten. 

Mumsiga muffins med formar från IKEA

Alla var eniga - det kan inte bli mycket godare - till och med minsta lillebror höll med och åt upp hela tre stycken själv.

Gott helt enkelt

Ett annat tips på något enkelt och gott är en efterrätt som vi unnade oss förra tisdagen. Den passar bra en helt vanlig och grå dag, och livar upp i stort sett vem som helst. Vi kallar den Hallonmarrängsviss, och den är en vidareutveckling av en efterrätt som min svärmor bjöd oss på förra året.

Hallonmarrängsviss

Så här gjorde vi:
Vi tog ett fint keramikfat som en bekant till oss har gjort. All mat ser så mycket godare ut på detta fatet. Hur som helst, i fatet varvade vi hallon, marränger, bananskivor och vispad grädde. De som ville fick även lite vaniljglass till. Ännu finare hade det förstås blivit med lite strössel på toppen, men det sparar vi till ett festligare tillfälle. 

2 kommentarer:

  1. Hej
    jag som var med och åt det kan intyga hur gott det var också
    mormor

    SvaraRadera
  2. Fint kul att du pysslar med lite bakning med. Glömde också säga att de små var helt underbara vid påskriset. Kram

    SvaraRadera